Welcome to Project SOCIETIES   Click to listen highlighted text! Welcome to Project SOCIETIES

admin_societies

About admin_societies

This author has not yet filled in any details.
So far admin_societies has created 11 blog entries.

Kërkesat kryesore të shprehura ndaj projektit SOCIETIES

Gjatë studimit tonë në kuadër të projektit Societies 2 janë mbledhur shumë kërkesa. Shumica fokusohen në çështjet më imediate – me perspektivë afatshkurtër – me të cilat po përballen OSHC: financim aktivitetesh, personel, kosto administrative etj. Më pak OSHC fokusohen në kërkesa që lidhen me planifikimin strategjik, udhëzime dhe forma të reja menaxhimi – me [...]

2020-10-04T19:26:59+00:00June 8th, 2020|News@sq|

Impakti i emergjencës së COVID-19 mbi ekonominë sociale dhe bizneset sociale i hartëzuar nga projekti SOCIETIES dhe projekti EMPLOY-YOURSELF

Shpërthimi i COVID-19 ka goditur fort sektorin e bizneseve sociale në vendet e Evropës Juglindore. Bizneset sociale po përballen mme më shumë vështirësi në krahasim me kategoritë e tjera të OSHC për shkak të masave kufizuese dhe të mungesës së mbështetjes së përshtatshme institucionale. Gjysma e tyre kanë një pakësim xhiroje prej më se 50%. [...]

2020-10-04T21:00:25+00:00May 27th, 2020|News@sq|

Impakti i COVID-19 mbi kapacitetet operacionale të OSHC dhe bizneseve sociale në rajonin e EQL

Në kuadër të studimit edhe Bullgaria i është bashkuar sondazhit mbi impaktin e COVID-19. Kësisoj, tani kemi 234 OSHC në 8 vende të ndryshme.162 nga 234 OSHC dhe biznese sociale vijojnë të operojnë edhe gjatë pandemisë së COVID-19, shumica prej të cilave duke rimodeluar shërbimet dhe projektet, dhe në shumicën e rasteve duke pakësuar vëllimin [...]

2020-10-04T19:15:34+00:00May 26th, 2020|News@sq|

IMPAKTI I COVID-19 MBI OSHC QË OPEROJNË NË FUSHËN E AFTËSISË SË KUFIZUAR

Sipas rezultateve të para  të studimit të kryer në kuadër të projektit SOCIETIES 2, të financuar nga BE, pandemia e COVID_19 ka lënë pasoja të rënda tek organizatat e shoqërisë civile që veprojnë në fushën e aftësisë së kufizuar. deri tani, në studim kanë marrë pjesë 131 organizata të këtij lloji nga Evropa Juglindore, dhe [...]

2020-10-04T19:13:40+00:00May 18th, 2020|News@sq|

Impakti i pandemisë COVID-19 mbi OSHC në Evropën Juglindore

Pandemia e COVID_19 lë pasoja të paparashikueshme në të gjitha sferat e jetës anembanë botës, kësisoj edhe mbi organizatat e shoqërisë civile. Partnerët në kuadër të projektit SOCIETIES 2 të financuar nga BE po kryejnë një studim mbi impaktin e pandemisë mbi bizneset sociale dhe organizatat e shoqërisë civile në rajon. Rezultatet e para të [...]

2020-10-04T19:05:15+00:00May 16th, 2020|News@sq|
Click to listen highlighted text!